Rönesans'ın Başkenti Floransa

4/18/2014 gezihayallerim 0 Comments

İtalya maceramıza devam edelim... Sırada Floransa var. Venedik’ten kiraladığımız araba ile Floransa’ya devam ettik. Yol üstünde Bologna’da da ufak bir mola verdik. Bologna güzel bir şehir, zamanınız varsa uğrayabilirsiniz.

Piazza Maggiore, Bologna, commons.wikimedia.org



Neptün Heykeli, Bologna, commons.wikimedia.org


Floransa’ya akşam üstü vardık. Orada kaldığımız B&B’yi çok sevmediğim için önermeyeceğim. Tekrar gitsem tercih edebileceğim yerler Hotel della Signoria ya da B&B La Signoria DiFirenze. İkisi de çok merkezi bir yerde ve booking.com’da puanları 9 ve üstü. Ağustos ayı için Hotel della Signoria, kahvaltı dahil iki kişi gecelik 140 €, diğeri 100 €.

Hotel della Signoria


B&B La Signoria Di Firenze



Floransa’da ilk akşam Arno Nehri kıyısında bir yürüyüş yaptık. Ertesi sabah ise grubu Uffizi galerisine sürükledim. Giriş için uzun bir kuyruktan sonra müzeyi gezebildik. O zamanlar sanki online bilet alımı yoktu, yoksa o kadar süre sıra beklemezdim. Ama artık Internet sayfasından biletinizi rahatlıkla alabilirsiniz. Internet fiyatı kapıdan alacağınız fiyattan daha pahalı olmasına rağmen, o kadar süre sırada beklemeye değmez. İnsan sıra beklerken yoruluyor ve müzenin tadını tam anlamıyla çıkaramıyor. Gelelim Uffizi'de görebileceğiniz tablolara...

Primavera (İlkbahar), Boticelli, tr.wikipedia.org


Venüs'ün Doğuşu, Boticelli, tr.wikipedia.org


Bacchus, Caravaggio, en.wikipedia.org

Uffizi Galerilerinden sonra kendinizi Piazza della Signoria'da buluyorsunuz. Burası da açık hava heykel müzesi gibi. 







Daha sonra Floransa Katedraline doğru gidebilirsiniz. Katedralin yanında bulunan Vaftizhane'de Ghiberti’nin ünlü Cennet Kapısını görmenizi de tavsiye ederim. 


Floransa Katedrali

Floransa Katedrali

Cennet Kapısı

Cennet Kapısı

Cennet Kapısı

Cennet Kapısı

Floransa'ya kadar gidip de Floransa'nın simgesi haline gelen Ponte Vecchio'yu görmeden olmaz. Köprüde bir uçtan bir uca gezebilir, hatıra fotoğrafları çektirebilirsiniz.


Ponte Vecchio'da Gün Batımı
Ponte Vecchio'dan Görüntü












Floransa sokaklarında gezerken karşınıza belki orta çağ kıyafetleri giymiş ve müzik yapıp eğlenen bir grupla karşılaşabilirsiniz.






Hazır Rönesans'ın Başkenti'ndeyken, sanata ve İtalya'ya meraklıysanız size kısa süreli Sanat Tarihi kursları önerebilirim. Sanat tarihi kursunun yanı sıra, İtalyanca kurslarına da katılabilirsiniz. Burada, burada ve burada bir kaç kurs seçeneğine ulaşabilirsiniz.

Roma maceramız da bir sonraki yazı ile gelsin.

You Might Also Like

0 yorum: