Almanya Baden-Württemberg Bölgesi için bir Öneri

4/02/2015 gezihayallerim 0 Comments

THY'nin web sayfasında bir promosyon dikkatimi çekti. Almanya'daki 14. uçuş noktası Karlsruhe-Baden-Baden'e olan uçuşları 30 Haziran'da başlıyormuş. Salı, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri haftada 4 gün olan seferlerin promosyon fiyatları 119 €'dan başlıyor. Bu fırsat kaçmaz diyorum ve daha önce yazmış olduğum Heidelberg ve Europa Park gezileri için Karlsruhe/Baden-Baden başlangıç noktası olarak seçilebilir diye düşünüyorum. İsterseniz yaz tatili için isterseniz bayramlarda ailenizle geçirebileceğiniz güzel bir tatil için bu fırsattan yararlanabilirsiniz. Kurban Bayramı'nda 4 kişilik bir aile için toplam fiyat şu an için 1270 TL.

Baden-Württemberg bölge haritası, http://www.germany-christmas-market.org.uk/

Baden Airpark havaalanından Heidelberg'e ulaşmak için otobüs, tren ya da araba kiralama seçeneklerinden birini kullanabilirsiniz. Havaalanından Heidelberg'e direkt otobüs seferleri mevcut fakat çok sık değil ve Cumartesi günleri mevcut değil. Otobüs seferleri için buraya bakabilirsiniz. Otobüsler Baden Airpark, Baden Baden Tren İstasyonu, Karlsruhe Tren İstasyonu ve Heidelberg tren istasyonu şeklinde bir rota izliyor. Aynı otobüs firmasının Frankfurt Havaalanı ve Heidelberg arasında da seferleri mevcut. Trenle gitmek için önce havaalanından Baden Baden tren istasyonuna gitmek gerekiyor. Bunun için 205 nolu otobüsü kullanabilirsiniz. Daha sık olan 201 nolu otobüs ile ise Baden Baden şehir merkezine ulaşabilirsiniz. 

Baden Baden şehri bir kaplıca şehridir. İlginizi çekiyorsa bu şehre de birkaç saatinizi ayırabilirsiniz. 

Baden Baden, en.wikipedia.org

Baden Baden tren istasyonundan Heidelberg'e ulaşmak yaklaşık 50 dakika sürüyor. Tren ile Karlsruhe'de aktarma yapmanız gerekiyor. 

Karlsruhe Palace, de.wikipedia.org

Baden Baden'den Europa Park'ın olduğu Rust şehrine ulaşmak için en iyi seçenek araba kiralamak olabilir, özellikle de çocuklarla seyahat ediyorsanız. Ama tren ile de yaklaşık 1.5 saatte ulaşabilirsiniz. Direkt tren seferleri olmadığı için 2 aktarma (bir tren bir otobüs) ile gidebilirsiniz. Detaylı bilgi için www.bahn.de sayfasına bakabilirsiniz. 

Baden Baden ünlü Siyah Orman (Black Forest) yakınında bulunan bir şehir. Bu bölgeyi keşfetmek için THY'nin bu yeni rotası çok güzel. Black Forest bölgesi, hem yaz aylarında hem de kış aylarında bir çok seçenek sunmaktadır. Daha detaylı bilgi ve yapabileceğiniz aktiviteler için buraya bakabilirsiniz. 

Black Forest, www.blackforest-tourism.com/

Avrupa'nın en romantik şehirlerinden biri olan Heidelberg gezi önerisi için buraya bakabilirsiniz.

Ailenizle eğlenceli vakit geçirebileceğiniz Europa Park gezi önerisi için ise buraya bakabilirsiniz.

You Might Also Like

0 yorum: