Çocukla ilk yurt dışı seyahatimiz: Dubai

4/27/2015 gezihayallerim 0 Comments

Çocukla ilk yurt dışı seyahat noktamız Dubai olmuştu 2010 yılının Mart ayında. Büyük kızımız o zamanlar 8 aylıktı. Tercihimizi neden Dubai'den yana kullandık diye sorarsanız da o mevsimde sıcak bir yerler istememiz ve kızımız daha da ayaklanmadan bir yurt dışı seyahatini aradan çıkarmak istememizdi. Bu seyahat sonunda anladım ki bebekle ilk defa seyahat etmek isteyenler için en uygun zamanlar bebekler çok fazla hareketlenmeden, emeklemeye başlamadan, hatta ek gıdaya başlamadan önceki dönemlerdir. 5 ila 8-9 aylık arasındaki bebeklere seyahat etmekten korkmayın, eğer bir de arabasında mışıl mışıl uyuma alışkanlığı olan bir bebekse hiç çekinmeyin.


Kardem'in denizle ilk tanışması
  
Dubai seyahatimiz gayet güzel geçti, tabii bunda tatlı kızımızın uyumlu olması, gezerken arabasında mışıl mışıl uyuması gibi etkenlerin de önemini göz ardı edemem. Bir de normalde emzik almayan bir bebek olmasına rağmen, tam o dönemde bir ay boyunca emzik emdi, sonra da kendiliğinden bıraktı. Emzik de hem uçakta hem gezerken uyumasına yardımcı olması bakımından oldukça faydalıydı.

Mart ayında Dubai'de hava çok güzeldi, ne çok sıcak, ne soğuk, tam bir bahar havası hakimdi. O yüzden Mart ayını önerebilirim. Biraz deniz tatili de yapalım derseniz Nisan - Mayıs ayları belki daha uygun olabilir.

Konaklama için Mall of Emirates'in hemen yanındaki Suite Novotel Mall Of The Emirates'i, seçtik. Hem Mall of Emirates'e yürüme mesafesindeydi hem de fiyatı o zamanlar Dubai'deki diğer otellere göre daha uygundu. Dünyanın en yüksek binası unvanına sahip olan Burj Khalifa daha yeni açılmıştı. Konaklama için Burj Khalifa ve The Dubai Mall çevresi de tercih edilebilir. Zaten booking.com'dan baktığınızda otellerin Mall of Emirates ve Dubai Mall çevresinde yoğunlaştığını görebilirsiniz. 


Kardem Otel Odasında

Burj Khalifa, fotoğraf karesine sığdırabildiğimiz kadarı ile

İstanbul'dan Dubai'ye Emirates ile uçtuk. Özellikle bebek ile seyahat edenlerin uçaklarda bebek beşiği monte edilebilen yerleri tercih etmelerini tavsiye ediyorum. Bebek uyuduğunda beşiğine koyup siz de biraz kollarınızı dinlendirebilirsiniz.

Uçak için bebek beşiği, youtube.com

Havaalanından otele taksi ile gittik. Hem saat geç olduğu için hem de taksi fiyatları fazla değildi. Fakat şimdi gelişen metro ağı ile havaalanından şehre rahatça ulaşabilirsiniz. Fakat metronun gece yarısına (hafta sonları sabah saat 1) kadar çalıştığını göz önünde bulundurmakta fayda var.

Peki Dubai'de bir bebekle ne yapılır? Dubai, alışık olduğumuz şehirler gibi değil. Sokaklarında gezeyim, kafelerde oturup, güzel havanın tadını çıkarayım gibi istekleriniz varsa Dubai bunun için çok uygun bir şehir değil. Genel olarak Mall of Emirates ve Dubai Mall gibi yerlerde bolca vakit geçirebilirsiniz. Bu alışveriş merkezlerinde bir çok değişik aktivite var. Örneğin alışveriş merkezi içerisinde ilk yapay buz pistinin Mall of Emirates içerisinde olduğunu biliyor muydunuz? Kayak severler Ski Dubai'de vakit geçirebilir, kayak öğrenmek isteyenler de kayak derslerine katılabilir. Ya da bizim yaptığımız gibi sadece kayak pistindekileri izleyebilirsiniz :) Dubai Mall'de ise akvaryumu ziyaret edebilir, ya da buz pistinde buz pateni yapabilirsiniz. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde ise Dubai Mall'de Fountain gösterisini kaçırmayın. Suyun ve ışığın, müzik eşliğindeki gösterisini kaçırmayın derim. Bu arada bir uyarı olarak belirtmekte fayda var, alışveriş merkezlerinde klimalar biraz fazla çalışıyor. O yüzden biraz tedbirli olmakta fayda var.


Ski Dubai, skidubai.com

Dubai Mall'de Fountain gösterisi sonrası
 
Mall of Emirates, Paul Cafe'de kahvaltı


Gelelim Dubai'de en çok hoşuma giden yere: Souk Madinat Jumeirah. Burayı görmeden Dubai'den dönmeyin. Burası eski Arap mimarisinde yapılmış pazar yeri gibi bir yer. İçerisinde çeşitli butikler, restoran ve kafeler mevcut. Ayrıca isteyen kişiler de sandal turu yapabiliyor. Souk Madinat Jumeirah haritası için tıklayın


Souk Madinat Jumeirah
Souk Madinat Jumeirah, Costa Cafe'den Burj Al Arap


Souk Madinat Jumeirah, Costa Cafe

Taksi ücretleri uygun olduğu için bir taksici ile anlaşıp sizi Dubai'nin önemli yerlerini gezdirmesini isteyebilirsiniz. Biz otelimizden bir taksi ile anlaşıp bize kısa bir şehir turu yaptırmasını rica ettik. Bu kısa turda ünlü yapay Palmiye Adasını ve Atlantis Hotelini görme fırsatı yakaladık. Daha sonra da deniz kenarında biraz yürüyüş yapıp tatlı kızımızı denizle tanıştırdık.


Palmiye Adası, Dubai

Atlantis The Palm, www.atlantisthepalm.com

Kardem'in denizle tanışması

Burj Al Arap

Dubai'de alışveriş için Mall of Emirates ve Dubai Mall birçok seçenek sunuyor. Dubai'ye gelmişken mücevher alışverişi yapmak ya da sadece vitrinleri görmek isterseniz Altın Çarşı (Gold Souk) ve Altın ve Elmas Parkını (Gold & Diamond Park) da ziyaret edebilirsiniz. Gold Souk biraz kapalı çarşı görünümündeyken, Gold & Diamond Park ise küçük bir alışveriş merkezi görünümündedir. 

Dubai'ye çocuksuz ya da daha büyük bir çocukla seyahat edenler için çöl safarileri de değişik bir deneyim olabilir. Genel olarak öğleden sonra başlayıp 9-10'a kadar süren çöl safarisi deneyimini yaşamak için turun özelliğine göre kişi başı $80 - $140 arası bir fiyat ödemek gerekiyor. 

You Might Also Like

0 yorum: