Avusturya'da Küçük bir Kasaba, Hallstatt

3/15/2014 gezihayallerim 5 Comments

Avusturya’da bulunan Hallstatt kasabasının adını ilk defa, Çinlilerin bu kasabayı bire bir inşa ettiklerine dair olan haber ile duydum. Daha sonra bu kasaba hakkında biraz araştırma yaptığımda, bu kasabaya bir gün mutlaka gitmeliyim dedim kendi kendime. Eylül ayında yaptığım Viyana-Prag gezisinde bu kasabayı gezi programıma nasıl ekleyebilirim diye çok düşündüm, fakat iki küçük çocukla bunun zorlayıcı olacağına karar verip, bu kasabayı başka bir seyahat programına bıraktım.

Hallstatt, 1997’de UNESCO’nun “Dünya Kültür Mirası” listesine eklenmiştir. Hallstatt her mevsimi ayrı güzel bir kent.
www.ign.com


www.hallstatt.net
  
www.hallstatt.net

www.hallstatt.net


Ulaşım

Hallstatt, Salzburg’a oldukça yakın mesafede bulunmaktadır. Salzburg’tan Hallstatt’a ulaşmak için birkaç alternatif var. Birinci alternatifte Salzburg Merkez Tren İstasyonunun yakınında bulunan otobüs terminalinin bulunduğu Suedtiroler Platz’tan 150 numaralı otobüse biniyorsunuz ve son durak olan Bad Ischl’te iniyorsunuz. Yolculuk yaklaşık 1,5 saat sürmektedir. Bad Ischl’te, otobüs durağı tren istasyonunun önündedir. Bad Ischl’ten tren ile Hallstatt’a geçiyorsunuz ve son olarak feribot ile karşı kıyı Hallstatt’a geçiyorsunuz. 150 numaralı otobüsün sefer saatleri için buraya bakabilirsiniz. İkinci alternatifte ise tren ile öncelikle Attnang Puchheim’a gidiyorsunuz, buradan tren değişikliği yapıp Attnang Puchheim’dan Hallstatt’a geçiyorsunuz. Daha sonra yine feribot ile köye ulaşıyorsunuz. Araba ile gitmek isterseniz 158 nolu yolu takip edip, Bad Ischl’e varmadan Bad Goisern  yönünde 145 nolu yoldan devam ediyorsunuz. Daha sonra sırasıyla 166 ve L547 nolu yolları takip edip, Hallstatt’a ulaşıyorsunuz.

Hallstatt’a Viyana’dan ulaşmak isteyenler için, tren en iyi seçenek. Daha hızlı olan transfer ile Stainach-Irdning üzerinden Hallstatt’a ulaşabilirsiniz. Buradan yine aynı şekilde feribot ile karşı kıyıya geçiyorsunuz. Bir diğer seçenek, az biraz daha uzun süren, tren ile Attnang Puchheim’a gelmek, buradan tren değişikliği yaparak Hallstatt’a ulaşmak ve feribot ile karşı kıyıya ulaşmak.

Hallstatt’a ulaşmanın doğrudan bir yolu olmasa da, yol boyunca doğanın size sunduğu güzellikler eminim yolu sizin için bir zevk haline getirecektir.

Konaklama

Hallstatt’a günübirlik de gelebilirsiniz; birkaç gün kalıp çevrenin tadını da çıkarabilirsiniz. Burada kalıp doğanın tadını çıkarmak isteyenler için birkaç konaklama önerisi vermek istiyorum. Seehotel Grüner Baum, göl kenarında bulunuyor ve iki kişilik odalardan, aile süitine kadar farklı seçeneklerde konaklama imkanı sunmaktadır. Otel, booking.com’da 8,5 puana sahip. Kahvaltı dahil iki kişilik oda fiyatları sezona göre 140 € - 200 € arasında değişmektedir.

http://www.gruenerbaum.cc/

http://www.gruenerbaum.cc/

http://www.gruenerbaum.cc/

Bir diğer seçenek Heritage Hotel Hallstatt olabilir. Bu otel 3 ayrı binadan oluşmaktadır ve modern odalar sunmaktadır. Bu otelin de fiyatları sezona göre 165 € - 200 € arasında değişmektedir. Otel booking.com’da 8,5 puana sahip

http://www.hotel-hallstatt.com/

http://www.hotel-hallstatt.com/

http://www.hotel-hallstatt.com/

Görülebilecek Yerler

Tuz Madeni

Dünyanın en eski tuz madenleri Hallstatt'ta bulunmaktadır. Tuz madenlerinin derinliklerine indiğinizde sizi çok eski çağlardan kalma bir tuz madencisinin mumyası karşılayacaktır. Madenin derinliklerinde ayrıca yeraltı tuz gölü de sizi beklemekte.  Madenlere ulaşmak için kablolu treni kullanabilirsiniz. Tuz madenlerine 4 yaş ve üstü çocuklar girebilmekte. Çalışma saatleri 9:30 ve 16:30 saatleri arasında. Madenlere giriş fiyatı, tur ve kablolu tren dahil, yetişkinler için 26 €, 4-15 yaş arasındaki çocuklar için 13 €. Daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz. Biletleri internet sitesi üzerinden de alabilirsiniz. Maden içerisindeki sıcaklık yıl boyu 10 derece civarından olduğu için, yanınızda uygun kıyafet bulundurmanız iyi olabilir.

http://www.salzwelten.at/

http://www.salzwelten.at/
http://www.salzwelten.at/
Gözlem Noktası - "Dünya Mirası Bakışı"

Manzaranın tadını çıkarmak için kablolu tren ile bu noktaya ulaşabilirsiniz.

www.hallstatt.net

www.hallstatt.net

Kafatası Evi

1200'den fazla kafatasının bulunduğu evin tarihi 12. yüzyıla kadar dayanmaktadır. İlginizi çekiyorsa ziyaret edebilirsiniz. 

www.hallstatt.net
Size keyifli tatiller....


You Might Also Like

5 yorum:

  1. Çok güzel bir anlatım, gitmek için plan yapacağım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, umarım en kısa zamanda gidebilirsiniz.

      Sil
  2. Bu önemli konu adanmış bir makale görmek güzel . Paylaştığın için teşekkür ederim.

    Viyana grup turu acentaları

    YanıtlaSil
  3. Avusturya genellikle Viyana ve Viyana'daki kültürel aktivitelerle bilinsede ülkemizde, barındırdığı o kadar güzel ve huzurlu köy varki. Bunlar hakkında mükemmel yazı olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Bu önemli konu adanmış bir makale görmek güzel . Paylaştığın için teşekkür ederim
    Viyana grup turları

    YanıtlaSil