Moskova: Rusya'ya Devam

3/19/2014 gezihayallerim 0 Comments

Bu gezimin başlangıcı için bir önceki yazıma bakabilirsiniz.

St Petersburg’tan Moskova’ya uçakla gidebilirsiniz, veya da bizim yaptığımız gibi treni tercih edebilirsiniz. Biz hızlı tren (yaklaşık 5 saat) ile yolculuk yaptık. 165 ve 167 numaralı trenler hızlı trenler. Diğer trenler yataklı oluyor ve yolculuk yaklaşık dokuz saat sürüyor. Gece yolculuğunu seviyorsanız bu trenleri tercih edebilirsiniz. Yok, gece yolculuğunu sevmem, gidilecek yere en kısa zamanda ulaşmak istiyorum derseniz, hızlı treni tavsiye ederim. Bindiğimiz tren oldukça konforluydu. Tren bileti almak istiyorsanız, size önerim ya otelinizden yardım alın ya da Interneti kullanın. Internette fiyatlar biraz daha pahalı oluyor. Fakat tren istasyonlarında bilet satan insanlarla anlaşma yüzdeniz çok düşük. Bu seyahati 2006'da yaptığım için bazı değişiklikler var. Şu anda yaklaşık 4 saat süren Sapsan adlı trenler ile daha hızlı bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz. 151, 153, 157 nolu trenler ile bu yolculuğu gerçekleştirebilirsiniz.




Biz gidişi THY ile St Petersburg, dönüşü de Moskova'dan yaptığımız için tek yön tren bileti almıştık.

St Petersburg ile Moskova’yı karşılaştırdığımızda, St Petersburg bir tatil yeri gibi kalıyor. Moskova’da, St Petersburg’taki gibi tarihi o kadar çok hissetmiyorsunuz.

Moskova deyince akla hemen Kremlin ve Kızıl Meydan gelir. Kızıl meydanda dolaşabilir, Kremlin surları etrafında vakit geçirebilirsiniz. Kremlin surları içerisinde bir çok yapı bulunmaktadır. Bir sürü katedral, Büyük Kremlin Sarayı ve Devlet Silahhanesi müzesi. Devlet Silahhanesine giriş biletleri hemen tükeniyor çünkü belli saatlerde insanlar müzeye alınıyor. Biz oraya giremedik, özellikle orası çok güzelmiş. Siz, bir gün önceden bilet almayı deneyebilirsiniz.







Moskova’daki Pushkin Sanat Müzesi etkileyiciydi. Michelangelo’nun Davut’unu görebilirsiniz. Tabii gerçeğini değil. Orijinal olup olmadığını anlamamız biraz uzun sürdü, çünkü İngilizce açıklama yazmıyordu. Müze bir çok ünlü heykelin taklitleri ile dolu. Oldukça güzel gözüküyor. Eğer ünlü heykelleri bir arada görmek istiyorsanız gidebileceğiniz bir yer.

Tretyakov müzesine ise mutlaka gitmelisiniz. Moskova’nın zenginlerinden Pavel Tretyakov, Rus sanatı koleksiyonunu 1892’de Moskova şehrine bağışlamış. St Petersburg’taki Rus müzesi gibi, çok güzel ve etkileyici bir müzeydi. Resimlere hayran kalırsınız. Benim sevdiğim resimlerden biri aşağıda. Tablonun adı "Italian Midday" ve Karl Bryullov'a ait.


http://www.tretyakovgallery.ru/

Onun dışında mutlaka gitmeniz gereken bir yer varsa, o da Arbat sokağıdır. Eğer St Petersburg’ta resminizi yaptırmadıysanız, burada yaptırabilirsiniz. Bu sokakta, bir zamanlar Pushkin’in oturduğu ev de var. Merak ediyorsanız evi ziyaret edebilirsiniz.

Moskova demişken metrosundan bahsetmeden olmaz. 10 tane farklı metro hattı var. Bazı noktalardan üç tane, hatta bir tanesinde dört yarı hat geçmektedir. Böyle noktalarda bir hattan diğer bir hatta geçmek istediğinizde kaybolmayın sakın. Elinizden metro haritasını sakın bırakmayın.


www.wtr.ru

Öneriler:
Böyle bir geziye tur ile mi gitmek yoksa kendi başınıza mı gitmek gerekir diye sorarsanız, size önerim tur ile gitmeniz. Eğer alfabeyi bilmiyorsanız, Rusça ile yakından uzaktan bir ilginiz yoksa, tur ile gitmeniz sizin için hem daha az yorucu hem de daha az stresli olacaktır. Çünkü, İngilizce konuşan birini bulmak çok zor ve genelde ne müzelerde ne sokaklarda, Rusça dışında bir dil pek kullanılmamaktadır. Umarım bu durum bugünlerde değişmiştir. 

You Might Also Like

0 yorum: