Meksika

3/17/2014 gezihayallerim 0 Comments

jabiroo.com ile Berna Laçin’in yazıları sayesinde tanıştım. Her ne kadar jabiroo.com aracılığı ile bir seyahat gerçekleştirememiş olsam da, sitesinde yayınlanan fırsatları yakından takip ediyorum. Geçenlerde hemen dikkatimi çeken ve keşke gidebilsem dediğim bir fırsat gördüm. Belki sizin de ilginizi çeker ve aklınıza hiç gelmeyen bir seyahat noktasında bulursunuz kendinizi. 


jabiroo.com


Jabiroo.com Kurban Bayramı için 4-11 Ekim tarihleri arasında 7 gecelik Mexico City - Riviera Maya paketi sunuyor. İki kişilik toplam fiyatı $3,044. Paket Mexico City’ye ulaşımı ve Meksika içerisindeki Mexico City - Cancun - Mexico City uçuşlarını içermiyor. Havaalanı ile hoteller arasındaki transferlerini içeren pakette Mexico City - Hotel Habita’da kahvaltı dahil 2 gece konaklama;  Riviera Maya - HotelEsencia’da kahvaltı dahil 5 gece konaklamayı içermektedir. Ayrıca 2. gün Mexico City şehir turu ve 4. gün Maya şehri olan Chichén Itzá Site turu da paket dahilindedir. Daha ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

jabiroo.com, Hotel Habita

jabiroo.com, Hotel Esencia

jabiroo.com, Hotel Esencia

Chichén Itzá, Meksika'da bulunan arkeolojik mekanlar arasında en çok ziyaret edilen 2. yer unvanına sahip.

http://www.chichenitza-tour.com/

Gelelim ulaşım problemimize. Şu anda Mexico-City’ye İstanbul üzeriden direkt uçuş yok. Fakat jabiroo.com’da bahsedildiği kadarı ile yaz aylarında THY Mexico-City’ye direkt seferler başlatıyormuş. Yaptığım araştırmalar sonucunda 2014 yılı içerisinde THY sadece Mexico-City’ye değil, Havana, Caracas ve San Fransisco’ya da direk uçuşlar başlatacakmış. Her ne kadar şu anda uçuşların ne zaman başlayacağı belli olmasa da bu haber oldukça sevindirici, ve beni başka seyahat planlamaları yapmak için cesaretlendiriyor J (Küba gibi). Var sayalım ki, THY’nin Mexico City uçuşları Ekim öncesi başlamadı; başladı ama uçuş saatleri tura uygun değil. O zaman ne yapabiliriz? 4 Ekim günü, saat 13:05’te THY ile Houston’a uçuyoruz. Houston’dan 3 saat sonra yerel saat ile 21:08’de Aeromexico ile Mexico-City’ye uçuyoruz. Varış yerel saat ile 23:26. Dönüş için de Aeromexico ile Mexico-City’den Houston’a saat 14:03’te uçuyoruz.  Yerel saat ile 19:50’de Houston’dan THY ile İstanbul’a uçuyoruz. Pazar günü 15:45’te İstanbul’a varıyoruz. Ücret kişi başı yaklaşık € 900. 

Meksika, Türk vatandaşlarından vize istemekte. ABD vizesi olan kişiler, Meksika vizesine ihtiyaç duymamaktadır.

Gelelim Mexico-City – Cancun arasındaki uçuşa. Meksiko-City’den Cancun’a 6 Ekim saat 13:30 Aeromexico uçağı ile gidiyoruz. Uçuş süresi yaklaşık 2 saat. Dönüş ayın 11’inde ve 14:03’teki Houston uçağı için 06:00 ya da 09:45 uçaklarını tercih edebiliriz. 09:45 uçağı Mexico-City’ye saat 12:24’te iniş yapıyor. Aeromexico uçuşları Terminal 2’den gerçekleşmektedir. Eğer dönüş uçağı Cancun’tan başlayacak şekilde alırsanız, 1,5 saatlik aktarma yeterli görülmekte. Fakat siz işimi şansa bırakmak istemiyorum diyorsanız 06:00 uçağı ile de Mexico-City’ye dönebilirsiniz. Ücret kişi başı € 200.

Bir diğer seçenek ise aşağıda detayları verildiği gibi, gidiş Münih aktarmalı Lufthansa ile; dönüş ise Air Canada ile Toroto - Münih aktarmalı şeklinde Cancun'dan direkt dönebilirsiniz. Ücret kişi başı 920 €. Bu seçenekte sadece Mexico-City –  Cancun tek yön uçuşunu almanız gerekmekte. Dönüş Kanada üzerinden gerçekleştiği için, transit vize almanız gerekmektedir. Kanada için transit vize ücretsiz olarak verilmektedir. Almanya da transit vize isteyen ülkelerden birisi. Fakat ABD vizeniz var ise, transit vizeye ihtiyacınız yok. Hali hazırda ABD vizesi olanlar bu yolculuk için oldukça avantajlı oluyorlar.

İyi yolculuklar...

ekobilet.com

You Might Also Like

0 yorum: