Münih Legoland

10/09/2015 gezihayallerim 1 Comments

Bloga yazdığım ilk yazı Münih-Legoland gezisi için bir öneriydi. 1 Mayıs için öneri niteliğinde olan bu geziyi güzel bir tesadüf sonucu bir sonraki yıl 1 Mayıs tatilinde gerçekleştirme fırsatı yakaladım kızlarımla. 3 gecelik bu kısa tatilimizde, 3 gece ayrı yerlerde konaklayarak hem Legoland'te güzel zaman geçirdik hem de uzun zamandır görmek istediğim Neuschwanstein Şatosunu ziyaret ettik. Neuschwanstein Şatosunu başka bir yazıya bırakarak sizi Legoland maceramız ile baş başa bırakıyorum.


Legoland Girişi

Ankara'dan Münih'e Lufthansa'nın direkt seferi ile gittiğimiz için yolculuğumuz nispeten kolay geçiyor. Bazen çok uygun fiyatlara uçak bileti bulabiliyorsunuz. 4 kişi için uçak biletleri yaklaşık 1600 TL'ye mal oldu. Münih havalimanından arabamızı kiralayarak önce Neuschwanstein Şatosu'nun olduğu Füssen'e gittik. Ertesi gün şato ziyaretinden sonra yönümüzü Legoland'ın olduğu bölgeye çevirdik. Konaklama için Legoland'e yakın mesafede bulunan Krumbach'taki Hotel Gasthof Traubenbrau'yu tercih ettik. Bizim süre kısıtımız olduğu için Legoland içerisindeki yerleri tercih etmedik. Legoland içerisinde bir gece kaldığınızda parktan iki gün faydalanabiliyorsunuz. Konaklama önerileri için bir önceki yazıya bakabilirsiniz. 

Legoland biletlerini daha önceden internet sitesinden almıştım. Aynı zamanda otopark ücretini de aynı siteden alma fırsatınız var. Almış olduğunuz biletlerin çıktısını almayı unutmayınız. Bir günlük giriş ücreti olarak 100 € civarı bir ücret ödedim. 3 yaş altı çocuklar için bilet ücreti ödemiyorsunuz. 


Legoland, kapanış saatinden sonra

Park saat 10:00'da açılıyor. Biletleri önceden de alsanız yine de giriş sırasına giriyorsunuz. Neyse ki sıra çabuk ilerliyor. Şansımıza Legoland günü hava yağmurlu değildi. Bir önceki gün ve sonraki gün yağmurlu olmasında rağmen, Legoland günümüz yağmursuz geçti, yoksa biraz zorlanabilir, parkın tadını çıkaramayabilirdik. 

Küçük çocuklarınız varsa ve yanınızda bebek arabası yoksa, Legoland'de kiralama şansınız var. Bir her iki kızımız için de birer tane kiraladık ve çok rahat ettik. Legoland giriş kapılarından girince sol tarafta bulunan bölgeden 10 € deposito ile arabanızı alabilirsiniz. Akşam çıkarken 6 € geri alıyorsunuz. 




Legoland, Paris Disneyland ile karşılaştırıldığında nispeten daha küçük bir yer. Yaşı küçük çocuklarınızla daha rahat vakit geçirebilirsiniz. Kızlar neredeyse tüm etkinliklere katılabildiler. Park içerisinde bebekli aileler için HİPP tarafında bir alan oluşturulmuş. Bebekli ve küçük çocuklu ailelerin rahatça vakit geçirebileceği bir alan.




Kızlar bu gezimizden çok zevk aldı. Yine Legoland'e gitmek için can atıyorlar. Bakalım, onlarla bir sonraki rotamız neresi olacak?

Şimdi sizi fotoğraflarla baş başa bırakıyorum. 























You Might Also Like

1 yorum:

  1. Verdiğiniz bilgiler kapsamlı ve yararlı oldu. Ben başkaları ile paylaşmak makale zorunda kalacak.
    Viyana Grup Turu Acentaları

    YanıtlaSil