New York

4/11/2015 gezihayallerim 1 Comments

Bol fotoğraflı bir New York seyahati yazısına hoş geldiniz. New York'ta neler yaptığımızı madde madde yazmak istiyorum. New York'ta yapılabilecekler bunlarla sınırlı değil tabii ki. Biz 4 güne bunları sığdırabildik sadece. 

1. Top of the Rock, Rockefeller ya da Empire State binasına çıkıp Manhattan Manzarası izleyin. Hiç sıra beklemeden Top of the Rock'a çıktığımızı söyleyebilirim. 


Rockefeller Merkezi


Top of the Rock

Top of the Rock
Top of The Rock'tan Central Park

Rockefeller Merkezi

Empire State Binası

Empire State Binası

Empire State Binası

2. Metropolitan Museum of Art'ta (MET) kaybolun. Girişin bağış usulü olduğunu unutmayın. Giriş ücreti olarak belirlenen $25 yerine gönlünüzden ne koparsa verebilirsiniz. 


Metropolitan Museum of Art

Diana, Augustus Saint-Gaudens, Metropolitan Museum of Art

Latona and Her Children, Apollo and Diana, William Henry Rinehart, Metropolitan Museum of Art



Madame Georges Charpentier and Her Children, Auguste Renoir, Metropolitan Museum of Art

3. Museum of Modern Art'ı (MOMA) ziyaret edin. Cuma günleri saat 16:00 - 20:00 arası girişin ücretsiz olduğunu unutmayın. Ama aynı zamanda biraz kalabalık olabiliyor. 


Water Lilies, Claude Monet, MOMA

The Starry Night, Vincent van Gogh, MOMA

Girl Before a Mirror, Pablo Picasso, MOMA

Fulang-Chang and I, Frida Kahlo, MOMA

4. Bir Broadway gösterisi izleyin. 


Phantom of the Opera, Majestic Tiyatrosu

Operadaki Hayaletin Şamdanı, Majestic Tiyatrosu

Biz önceden internetten biletlerini aldığımız Phantom of the Opera'yı izledik. Gösterinin bazı anlarında bir müzikal mi izliyoruz yoksa bir sihirbazlık gösterisi mi anlayamadık. Görsel show harikaydı diyebilirim. Gitmek istediğim show'un hangisi olduğu önemli değil, yeter ki bir Broadway gösterisine gideyim diyorsanız biletinizi Times Square'de bulunan TKTS gişelerinden indirimli alabilirsiniz. Yer durumuna göre sadece o günün gösterileri için indirimli bilet alabiliyorsunuz. Fakat oldukça uzun bir sıra olduğunu söyleyebilirim. Manhattan'da kısıtlı zamanım varsa, zamanımı bilet kuyruğunda geçirmek istemem açıkçası.

5. Times Square'de Bubba Gump Shrimp'te yemek yiyin. Pencere kenarında oturursanız Time Square'deki reklam panolarını izleyerek yemeğinizi yiyebilirsiniz. 


Times Square



Times Square

Times Square

Bubba Gump Shrimp


6. American Museum of Natural History'de çeşit çeşit hayvanları inceleyin. Giriş ücretlerinin MET ile benzer şekilde bağış usulü olduğunu unutmayın.


American Museum of Natural History

American Museum of Natural History

American Museum of Natural History

American Museum of Natural History

7. Central Park'ta yürüyüş yapın. Kışın ortasında koşan insanlara şaşırın.


Central Park

Central Park

Central Park

Central Park

Central Park

Central Park

Central Park

Central Park

8. Bryant Park'ı ziyaret etmeyi unutmayın. 


Bryant Park

Bryant Park

Bryant Park
Chrysler Binası

9. New York Public Library'i ziyaret edin. Ama ana okuma odası Rose'un kapalı olduğunu görünce hayal kırıklığına uğrayın. 


New York Halk Kütüphanesi

New York Public Library, en.wikipedia.org

10. 5. Cadde'de yürüyün. 


5. Cadde, Barnes & Noble Kitapçıcı

St. Patrick's Katedrali

11. 9/11 Anıtı'nı ziyaret edin. Tarihe tanıklık ettiğiniz bir olayın gerçekleştiği yeri görünce biraz hüzünlenin. 


9/11 Anıtı

9/11 Anıtı

12. Shake Shack'in lezzetli hamburgerlerinden yiyin. 


Shake Shack Hamburgeri

Five Guys hamburgerini de denediğimizi söylemeliyim ama benim çok hoşuma gitmedi. Shake Shack'in hamburgerleri daha lezzetliydi sanki. 

13. Magnolia Bakery'nin ünlü banana pudingini yiyin. Mümkünse en büyük boyunu alın. Benden size tavsiye, vitrindeki mükemmel ve lezzetli görünüşlü pastalara aldanmayın, en büyük boy banana puding alın ve tadını çıkarın :)


Magnolia Bakery

14. Staten Adası feribotu ile Özgürlük Heykeli'ne yakından bakın. Ücretsiz olan bu ulaşımı kaçırmayın. 


Özgürlük Heykeli

Feribottan Manhattan Manzarası

15. Century 21'de kendinizi kaybetmemeye özen göstererek alışveriş yapın. Eşimden önce New York'a ulaştığım için Century 21'i baştan sona rahat rahat gezdiğimi itiraf ediyorum :) Tj Maxx, Marshalls gibi diğer mağazalara da göz atmayı unutmayın. Washington'da alışveriş kotamı çoğunlukla doldurduğum için otelin hemen yanındaki Macy's mağazasını yeterince keşfedemedim. Ama orası öyle böyle değil, hakkıyla gezebilmek için bir günden fazlası gerekiyor benden söylemesi :)

16. 5. Cadde'de Apple Store'un arkasında bulunan Fao Schwarz oyuncakçısından alışveriş yapın. Kız çocuğu olanlar için öneri, bu mağazada Frozen'daki Elsa karakterinin kostümünü Disney Mağazalarından daha uygun fiyata alabilirsiniz. 


Apple Store

17. Büyük küçük herkes Times Square'deki Toys'R'Us ve Disney Store'u ziyaret etmeli.


Toys'R'Us

Toys'R'Us

18. Keens Steakhouse'da bir akşam yemeği yiyin. Daha önceden rezervasyon yaptırmayı unutmayın. opentable.com'u rezervasyonlarınız için kullanabilirsiniz. Prime Filet Mignon'u tavsiye ederim.

Keens Steakhouse

19. SOHO'nun sokaklarını keşfedin.

20. SOHO'da bulunan MerieBelle'de Aztek sıcak çikolatası için. 


MarieBelle

MarieBelle

21. Wall Street'teki boğayı görün. 



Wall Street Boğası

22. Lombardi's Pizza'da pizza yiyin.


Lombardi's Pizza

23. Bol Bol yürüyün. Manhattan sokaklarını keşfetmenin en iyi yolu yürümek. 


Flatiron Binası

24. New York'taki son gecenizi arkadaşlarınızla geçirin. Amerika seyahatinde en hoşuma giden kısmı arkadaş ziyareti olduğunu söylemiş miydim. New York'a 2 saat uzaklıktaki Rhinecliff'te bulunan çocukluk arkadaşım Nesrin ve ailesi ile güzel bir gün geçirdik. 


Diner Hatırası

Diner'da Kahvaltı

Hudson Nehri Kenarı

Hudson Nehri Kenarı

New York'ta Ulaşım:

New York metrosu çok gelişmiş. Tek biniş $2.75. 7 günlük metro kartı fiyatı ise $31. Biz sadece 3 gün geçirdiğimiz için hep tek seferlik metro biletleri aldık. Daha fazla kalacaklar için 7 günlük bilet avantajlı olabilir. Manhattan adası dışına da çıkmadığımız için metro kullanımımız kısıtlıydı. Dediğim gibi bol bol yürüdük. Hava da şansımıza çok soğuk değildi. 

New York'ta Konaklama:

Hotelimiz oldukça merkezi yerde bulunan Herald Square'deydi, bu yüzden de bir çok yere yürüme mesafesinde sayılırdı. Hotelimiz Hampton Inn Manhattan-35th St/Empire State Building'i tavsiye ederim. Alışık olduğunuz bol çeşitli kahvaltı beklemezseniz, kahvaltısı güne başlamak için idare eder. Hotelde gün boyu çay kahve olanaklarının olması da ayrıca güzel bir özellik. Akşamları otele yorgun argın döndüğünüzde sıcak bir çay içebilmek yorgunluğunuza iyi geliyor.

Havaalanına Ulaşım:

Eşim ilk gün Chicago'dan La Quardia Havaalanına geldi. Gece 10'dan sonra uçağı indiği için taksi ile otele geldi. La Quardia, John F. Kennedy Havaalanından Manhattan'a daha yakın olduğu için La Quardia'yı tercih etmiştik. Manhattan'tan JFK'ya ulaşmak için birden fazla seçenek var. En hızlı yol AirTrain'den sonra LIRR bağlantısı ile Manhattan Penn Station'a ulaşmak. Biraz daha uzun süren ama daha ucuz bir yöntem ise AirTrain'den sonra metroyu kullanarak gitmek. Ücret ve süreler için buraya bakabilirsiniz. Ya da bizim gibi Penn Station, Grand Central ve Port Authority Otobüs istasyonundan kalkan NYC Airporter otobüslerini kullanabilirsiniz. Bavul sayısı fazla olduğundan aktarma yaparken zorlanırız gerekçesi ile ve yoğun trafik saatleri dışında otobüsü kullandığımız için belirtilen 1,5 saatlik süreden çok daha kısa bir sürede JFK'ya ulaştık. 

Bir dahaki sefer için aklımda kalanlar:

New York'a sıcak bir mevsimde tekrar gitmek. 
SOHO'da daha fazla vakit geçirmek.
Brooklyn Köprüsü üstünde yürümek.
Güzel havalarda Central Park'ın tadını daha çok çıkartmak.
Farklı restoranlar denemek.
MET'in görmediğim yerlerini keşfetmek.
New York Public Library'nin Rose ana okuma salonunu görmek.
Bryan Park'ta kahve içmek.
Çocuklara gittiğimizde müzelerin çocuk etkinliklerinden yararlanmak.


Bu gezinin bir önceki ayağı olan Washington kısmı için tıklayın...

Amerika gezi planı için tıklayın... 

You Might Also Like

1 yorum:

  1. alaçatı otel8 Haziran 2015 11:01

    Alaçatı' nın tatil fırsatlarından hemen siz de yararlanın.. Kaynak bilgisi için;
    www.alacatiotel.com.tr

    YanıtlaSil