Sanat ve Kültür Dolu bir Seyahat Önerisi: İtalya Marostica

3/04/2016 gezihayallerim 1 Comments


Geçen sene yine Mart ayında Andrea Bocelli konseri ile ilgili bir seyahat önerisi yazmışım. Bu sene yine benzer bir yazı geliyor. Önceki yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Andrea Bocelli'nin bu sene Teatro del Silenzio'daki konseri 30 Temmuz'da. Fakat bu seferki seyahat önerim 14 Eylül'de İtalya'nın Marostica şehrinde vereceği konser ile ilgili. 

Marostica, Italya, it.wikipedia.org

Bu sene Teatro del Silenzio'daki konsere gitsek mi gitmesek mi diye düşünürken, acaba ilgimizi çekebilecek ve daha uygun tarihli başka bir yerlerde konseri var mıdır diye incelemek istedim. 14 Eylül'de Marostica adlı bir yerde konser olduğunu görünce, burası neresi diye bir bakınayım dedim ve gördüm ki Marostica, Verone ile Venedik arasında yer alan küçük ve şirin bir yer. Marostica ayrıca iki senede bir Eylül ayının ikinci hafta sonunda gerçekleşen bir orta çağ festivali ile de ünlü bir yer. Festivalde piyonların insan olduğu bir satranç turnuvası mevcut. Bu sene de 10-11 Eylül tarihlerinde festival mevcut. 

Satranç Turnuvası, Piazza Castello, Marostica, www.universityconference1.org

Bu yılki Kurban Bayramı tatili de 10-15 Eylül (hatta Cuma gününü de bağlarsak 10-18 Eylül) tarihleri arasında olacağı için, konseri, orta çağ festivalini ve çevre gezilerini kapsayan farklı ve güzel bir tatil olabilir. 

Marostica, Italya, it.wikipedia.org
Marostica, Italya, it.wikipedia.org
Hem konser hem de Marostica'daki satranç turnuvalarının biletlerini buradan alabilirsiniz. 

Bölgeye ulaşmak için en yakın havaalanı Venedik. Fakat Milano'ya ya da Bologna'ya da uçabilirsiniz. En kolay ulaşım sanırım havaalanından araba kiralanarak yapılabilir. Araba kiralamak istemezseniz Marostica'ya en yakın şehir Bassano del Grappa ve tren istasyonu mevcut. Tren istasyonundan iki şehir arasında otobüs seferleri mevcut. Venedik'ten Bassano del Grappa'ya direkt tren seferleri mevcut. Daha önce bu bölgeye gelmediyseniz, Venedik mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Daha önceki Venedik yazısı için buraya bakabilirsiniz. Fakat benim bu seferki önceliğim daha önce ziyaret etmediğim Verona ve Garda Gölü olacak.

Verona'da görülmesi gereken yerleri sıralarsak:

1. Juliet'in Balkonu

Juliet'in Balkonu, Verona, www.telegraph.co.uk
2. Verona Arena

Verona Arena, commons.wikimedia.org
3. Piazza delle Erbe

Piazza delle Erbe, Verona, en.wikipedia.org
4. Piazza dei Signori

Piazza dei Signori, Verona, commons.wikimedia.org

Garda gölü çevresinde ziyaret edilecek birbirinden güzel bir çok kasaba mevcuttur eminim. Benim önceliğim Sirmione Kasabası olacak.

Sirmione, Garda Gölü, www.leger.co.uk

Uçak ve konser biletlerinizi almak için daha neyi bekliyorsunuz?

You Might Also Like

1 yorum:

  1. sevgili Merhaba , blogunuza müthiş yanı sıra blogun resmidir. i blogunuza gibi blog oluyor paylaşımı lütfen . saygı info seyahat gezi ve en güzel yerleri paylaşımı için teşekkürler.
    Viyana GrupTuru Acentaları

    YanıtlaSil