Zeytinbağı Lezzetleri

11/07/2014 gezihayallerim 0 Comments

Edremit'te bulunan Zeytinbağı'nı 2011 yılı yazında keşfettim. O zaman Kazdağları'nda kısa bir kaçamak için yer bakarken Küçük ve Butik Oteller Kitabı'nda karşıma çıktı. Dikkatimi çekmesinin nedeni de Tuncel Kurtiz'in buranın sahibi olmasıydı. Hem butik otel hem de restoran olarak hizmet veriyor. Yemekleri Tuncel Kurtiz'in eşinin abisi Erhan Şeker yapıyor. Yemekleri de çok övülünce neden olmasın dedik ve Yeşilyurt Köyü'ne doğru giderken yol üstü öğle yemeğimizi burada yemeye karar verdik. Şansımıza yemeğimizi yerken Tuncel Kurtiz'i de görme şansını elde ettik. 


Zeytinbağı

Zeytinbağı, Edremit'te Çamlıbel Köyü'nde yer alıyor. Güzel bir bahçesi ve güzel bir manzarası var. Bu güzelliklere ek olarak yemekleri de gerçekten çok güzel. 2011 yazında ünlü olan lor köftesini deneme fırsatı bulduk ve gerçekten çok beğendik. Çeşitli otlardan yapılan salatası ise iki kişi için çok doyurucuydu. Ana yemeklerden sonra da tatlı için hiç yerimiz kalmadı. 2011'de oradan ayrılırken bir daha buraya gelmeliyim ve tatlılarında da yemeliyim duygusu içerisindeydim. 


Zeytinbağı'nda Manzara




2014 yazına kadar Zeytinbağı'na yolumuz tekrar düşmedi. Ama bu yaz tekrar yolumuz bu bölgeye düşünce Zeytinbağı'nı da büyük bir zevkle planımıza ekledim. Bu sefer yanımızda kızlarımız da vardı. Püfür püfür esen rüzgarda menümüzde tabii ki yine lor köftesi vardı. Kızlar için ızgara köfte ve kendi ikramları olan bir kaç çeşit meze de gayet başarılıydı. Bu sefer tatlıya yer açtık. Kendi yaptıkları tahinli dondurma ile servis edilen sıcak incir tatlısı başarılıydı. Tüm bu yemeklerin üstüne içtiğimiz türk kahvesi ile de bu güzel ziyafeti sonlandırmış olduk. 




Tatlı kızım keyif yapıyor

Kuzuların eğlencesi

En kısa zamanda tekrar yolumuzun düşmesi dileği ile...





You Might Also Like

0 yorum: