Jakarta

8/31/2016 gezihayallerim 0 Comments


Jakarta için ne büyüleyici, ne göz alıcı, ne de kesinlikle görülmesi gereken bir yer diyebilirim. Jakarta aslında gidip görmeyi istediğim yerler arasında bile değil iken Singapur-Jakarta gezisinde aklımda en çok yer eden şehir oldu. Bunu gezinin son durağı olmasına bağlıyorum biraz da güzel mi güzel Cafe Batavia'ya...

Otelimizden Jakarta Manzarası
  
Jakarta oldukça büyük bir şehir ve çok yoğun trafiği ile ünlü bir yer. Bu yüzden konaklama yeri ayarlarken işinizin olduğu yere yakın ayarlamanızda fayda var. Ben de bu yüzden eşimin katılacağı fuar alanına yakın bir yer seçmeye çalıştım, aynı zamanda o fuarda iken benim de rahatça gezebileceğim mekanlara yakın olmasına da dikkat ettim. All Seasons Jakarta Thamrin Hotel'i, deluxe odaları (yüksek katlarda, şehir manzarası sunuyor), uygun bütçesi ve konumu için tercih ettim. Eşim fuarda iken oldukça vakit geçirdiğim Grand Indonesia ve Plaza Indonesia alışveriş merkezlerine yakınlığı ile benden tam puan aldı diyebilirim. Biraz daha lüks arıyorsanız, yine aynı bölgede bulunan ama alışveriş merkezlerine biraz daha yakın olan Mandarin Oriental, Pullman Jakarta Indonesia Thamrin, ya da Grand Indonesia'da bulunan Hotel Indonesia Kempinski Jakarta da tercih edebilirsiniz. 

All Seasons Jakarta Thamrin Hotel'den Manzara

Jakarta'da görülmesi gereken yerler:

Cafe Batavia

Jakarta'daki favori yerim ile başlamak istedim: Cafe Batavia. Eski Jakarta'da yer alan Cafe Batavia'ya son akşamımızda gittik. Cafe Batavia, 200 yıllık bir geçmişi olan kolonyal tarzda inşa edilmiş bir binada yer alıyor. Burada canlı müzik eşliğinde vakit geçirebilir, Endonezya ve dünya mutfaklarından oluşan menüsünden seçim yapabilirsiniz. Cafe'nin de bulunduğu Fatahillah Meydanı ve çevresindeki sokaklar, bizim gittiğimiz akşam saatlerinde oldukça kalabalıktı. Sokak satıcıları, sokakta yemek pişirip satan insanlar ile doluydu her yer.

Cafe Batavia, Jakarta

Cafe Batavia, Fatahillah Meydanı, Jakarta

Cafe Batavia, Jakarta

Cafe Batavia, Jakarta

Cafe Batavia, Jakarta

Cafe Batavia, Jakarta

Cafe Batavia, Jakarta

Cafe Batavia, Jakarta

Ulusal Anıt ve Ulusal Müze

Ulusal Anıt ve Ulusal Müze birbirlerine oldukça yakın. Ulusal Anıt, büyük bir park ile çevrili ve bu parka her noktadan giriş yapamıyorsunuz maalesef. İsterseniz anıtın tepesine de çıkabilirsiniz. Ulusal Müze çok ilgi çekici gözüküyordu ama maalesef biz gittiğimizde kapalıydı.

Ulusal Anıt, Jakarta

Ulusal Anıt, Jakarta

Ulusal Müze, Jakarta

Ulusal Müze, Jakarta

Ulusal Müze, Jakarta

Ulusal Müze, Jakarta

Patung Kuda Arjuna Wiwaha Heykeli, Jakarta

Alışveriş ve Yeme İçme

Otelimize yakın olan ve bu nedenle benim oldukça vakit geçirmiş olduğum Grand Indonesia, bizim alışık olduğumuz alışveriş merkezleri gibi ama adı üstünde "Grant". Plaza Indonesia ise daha lüks markaları barındıran bir alışveriş merkezi. Kendinizi Roma'da İspanyol Merdivenlerinin karşısındaki sokaklarda düşünün, sadece bu sefer bu lüks mağazaların tümü aynı çatı altında toplanmış olsun. Siz de aynı çatı altında, klimalı bir ortamda tüm bu lüks mağazalardan alışveriş yapmak istiyorum diyorsanız, Plaza Indonesia tam size göre. Grand Indonesia'nın arka taraflarında yer alan Thamrin City bir diğer alışveriş merkezi, sadece gözünüzde birkaç kattan oluşan ve büyük bir alana yayılmış olan sosyete pazarlarını canlandırın. Burada biraz daha uygun fiyatlı alışveriş yapabilir, Endonezya'ya özgü ya da Hint kıyafetleri alabilirsiniz. Thamrin City hariç, bahsettiğim diğer alışveriş merkezlerine girmek için güvenlik kontrolünden geçiyorsunuz. Alışveriş merkezleri sanki askeri bölgelermiş gibi, barikatlarla çevrili. Alışveriş merkezine girdikten sonra dışarıdaki dünyadan çok farklı bir dünyaya adım atmış gibi oluyorsunuz. Alışveriş merkezinin kapısının dışında kalan o keşmekeş, sokak satıcıları ve her yeri istila etmiş olan motosikletler geride kalıyor ve size klimalı, modern, lüks bir dünyanın kapıları açılmış oluyor. Otelden alışveriş merkezine gidene kadar neredeyse nefesimi tuttuğumu ve içeri girdiğim anda derin bir oh çekerek rahatladığımı söyleyebilirim.

Bizim yemek için favori yerimiz hemen her alışveriş merkezinde olan Sushi Tei adlı restorandı. İsterseniz masanıza sipariş verebilir ya da dönen sushi bardan istediklerini seçip yiyebilirsiniz. Sushi dışında çok çeşit mutfaklardan da yemekleri mevcut. 

Sushi Tei Restoranı, Jakarta

Sushi Tei Restoranı, Jakarta

Sushi Tei Restoranı, Jakarta

Sushi Tei dışında benim için bir diğer favori mekan ise Djournal Coffee idi. Djournal Coffee'nin çeşit çeşit kahvelerinden içip, isterseniz kendinize hatıra olarak Djournal kupalardan alabilirsiniz.  

Djournal Coffee, Grant Indonesia, Jakarta

Endonezya'ya kadar gelmişken dünyanın en pahalı kahvesi unvanına sahip ünlü Kopi Luwak kahvesini denemeden olmaz tabii. Biz de bunu Grand Indonesia'da bulunan Kopi Luwak cafede denedik. Kopi Luwak kahvesi, Endonezya'da yaşayan bir çeşit kedinin yediği ve sonrasında dışkıladığı kahve çekirdeklerinden üretilmektedir. Hafif içimli, güzel bir kahve olduğunu söyleyebilirim.  

Kopi Luwak Kahvemiz demlenirken, Grand Indonesia

Biraz antika, biraz Endonezya'ya özgü hediyelik eşya arıyorsanız Jalan Surabaya'daki bit pazarı da ilginizi çekebilir. Yan yana küçük küçük dükkanlardan oluşan bu caddede, sıcaktan bunalmazsanız eğer, alışveriş yapabilirsiniz. 

Jalan Surabaya, Bit Pazarının bulunduğu caddenin karşısı

Skye Bar

Gelelim Jakarta'nın ünlü Skye Bar'ına. Grand Indonesia'daki BCA Kulesinin 56. katında yer alan bu restoran-bara girebilmek için giydiklerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Kadınlar için parmak arası terlik kabul edilmezken, erkeklerde de sandalet kabul edilmiyor. Bu konuda çok katı olduklarını söyleyebilirim, sinir bozucu düzeyde. İlk gece kabul edilmeyip, daha doğrusu içeri girdikten sonra bir şekilde dışarı çıkarıldık diyebilirim, hem de mekan neredeyse boşken ve ortalık karanlık iken. Güvenlik görevlileri işini çok ciddiye alıyor ve yanınıza kadar gelip ayaklarınızı inceliyor ve size kapıya kadar eşlik ediyor :). Neyse biz de bir sonraki akşam tekrar şansımızı denedik, bu kadar gelmişken burayı görmeden olmaz dedik. 

Skye Bar, Grant Indonesia, Jakarta

Skye Bar, Grant Indonesia, Jakarta

Skye Bar, Grant Indonesia, Jakarta

Son olarak bitirmeden önce belirtmek istediğim bir nokta var. Endonezya'ya vize gerekiyor ama sadece iş amaçlı geldiğiniz takdirde. Kapıdan vizenizi ücreti karşılığında alabiliyorsunuz. Fakat turistik amaçlı bir ziyaret için ülkeye geldiyseniz, benim gibi, vize ücreti ödemeden ülkeye giriş yapabiliyorsunuz. Test edildi ve onaylandı.

Bu arada Jakarta'da hala metro yok, fakat yapım aşamasında. 2017 sonlarına doğru ilk aşamasının bitmesi planlanan metro devreye girdiğinde, eminim Jakarta gezilmesi daha kolay bir şehir olacak. 

Yazıyı Jakarta'dan bir kaç görüntü ile sonlandırıyorum.


Jakarta Sokakları

Jakarta

Jakarta

Jakarta



You Might Also Like

0 yorum: