Koh Samui

3/20/2017 gezihayallerim 0 Comments


Bir iki sene önce tropikal bir adaya gitme planları yaparken, Tayland'ın Koh Samui adası çıktı karşıma. Tayland'ın en güzel adalarından biri olarak geçiyor. O zamanlar Koh Samui planımı başka bir zamana ertelemiştim ve onun yerine daha yakın ve ulaşım bakımından daha ucuz olan Malta adasına gitmiştik. İyi ki de gitmişiz diye düşünüyorum şu anda. Umarım Koh Samui bizi olduğu gibi bekler. Gezi notlarımı kaybetmeden, bu hayalimi de yazıya döküp, gidilecek yerler bölümüne eklemek istedim.

Lipa Noi Sahili,  Koh Samui, Tayland, en.wikipedia.org


Koh Samui'ye Ulaşım


Koh Samui'ye nasıl ulaşabilirim diye araştırırken, önce Bangkok'a uçup, oradan Thai ya da Bangkok havayolları ile Koh Samui adasına geçiş yapılabileceğini düşündüm. Fakat bu uçuşlar biraz pahalı oluyor. Daha ucuz bir versiyon için Nok Air ya da Air Asia ile Koh Samui'ye değil, ama oraya en yakın kara parçasına uçabiliyorsunuz. Surat Thani Havaalanına ulaştıktan sonra, buradan da otobüs/feribot kombinasyonu ile devam etmeniz gerekiyor. Tabi bu uçuşlar direkt Koh Samui uçuşlarından daha hesaplı oluyor ama bana pek çekici gelmedi. O kadar uçuştan sonra feribot çilesini pek tercih ettiğimi söyleyemeyeceğim. Araştırmalarıma devam ederken, Singapore Havayollarının İstanbul'dan Singapore aktarmalı Koh Samui'ye uçabileceğimi fark ettim. Bu şekilde fiyat da daha uygun hale geliyor. İsterseniz Singapore'da da aktarma sürenizi uzun tutup, Singapore'u da keşfedebilirsiniz. Rotanızda sadece Koh Samui varsa, Bangkok'u devre dışı bırakıp, direkt bu şekilde de uçabilirsiniz. Fakat Bangkok'u da görmek istiyorum derseniz, Bangkok'ta 2-3 günlük bir keşiften sonra Koh Samui adasına geçiş yapabilirsiniz. 

Koh Samui'de Konaklama


Koh Samui'de farklı isteklere ve farklı bütçelere göre birçok konaklama mevcut. Çocuklu ya da çocuksuz olmanıza bağlı olarak konaklama için tercih edilebilecek yerler değişebilir. Hem bütçeye hitap etmesi bakımından hem de çocuklarla olunca tercih edilebilecek otellerden biri Hotel Ibis Samui Bophut. Aile odalarına da sahip olduğu için çocuklu aileler tarafından tercih edilebilir. Biraz daha konfor ve lüks arıyorsanız, Sea Dance Resort, Bo Phut Resort tercih edilebilir. 

Keşfedilecek Yerler


Koh Samui'nin en çok hoşuma giden yönlerinden bazıları küçük bir ada olması, sadece deniz-kum-güneş üçlüsünden oluşmaması, gezip görülecek yerlerinin olması ve günübirlik gidip gezilebilecek daha küçük bir iki adaya yakın olması. Hem yerel lezzetler tadabileceğiniz mekanlar mevcut hem de dünya mutfağından çeşit çeşit restoranlar da olduğu için her türlü damak zevkine hitap edebilme özelliğine de sahip.

Koh Samui'nin belli başlı plajları: Chaweng, Bophut, Lamai plajları. Chaweng plajı en hareketli plajlarından biri. Gündüz ve gece çeşit çeşit eğlenceleri ile ünlü. Biraz hareketli bir tatil istiyorsanız bu plaj bölgesine yakın bir yerde konaklamanızı ayarlamanız daha iyi olabilir. Lamai plajı, Chaweng plajının güneyinde yer alıyor ve Chaweng'ten sonra ikinci en büyük plaj alanıdır. Chaweng'e göre daha sakin bir bölge. Bophup, iki kilometreye yakın bembeyaz kumsalı ve Balıkçı Köyünü (Fisherman's Village) içermesi ile seyahat sevenlerin ilgisini çeken bir diğer bölge. Adanın en eski yerleşim bölgelerinden biri olarak da kabul ediliyor. 


1. Büyük Budha Tapınağı (Big Budha Temple)


1972'de yapılmış 12 metrelik Budha Heykelini Koh Samui adasının kuzeyinde bulabilirsiniz. 

Big Budha Temple, Koh Samui, en.wikipedia.peg


2. Balıkçı Köyü (Fisherman's Village)


Balıkçı Köyü, Bophut bölgesinin tarihi kısmı sayılır. Cuma akşamları trafiğe kapatılarak, rengarenk bir bölge haline geliyor. Burada çeşit çeşit restoranlar, butikler bulabilirsiniz. Turistler arasında popüler bir bölgedir.

Balıkçı Köyü, Koh Samui, www.kosamui.com
Balıkçı Köyü, Koh Samui, www.kosamui.com

3. Hin Ta ve Hin Yai Kayalıklar


Lamai plajında yer alan bu kayalıklar, ilginç şekilleri ile turistlerin ilgisini çekiyor. 

Hin Ta ve Hin Yai Kayalıkları, Koh Samui, commons.wikimedia.org


4. Namuang Şelaleleri


Koh Samui'nin birçok şelalelerinden biri olan Namuang Şelaleleri, yüzme olanağı da sağladığı için çocuklu gezginler için de favori noktalardan biridir. Adını pembe taşlardan alan ve orman içinde bulunan bu şelalelere kolaylıkla yürüyüp ulaşılabilecek noktada bulundukları için ziyaret etmesi de problemli olmuyor.

Namuang Şelalaleri, Koh Samui, www.kosamui.com


5. Koh Tao Adası


'Kaplumbağa' anlamına gelen Koh Tao adası, Koh Samui'nin 55 km kuzeyinde yer alıyor. Bembeyaz kumsalları ile ünlü olan bu adaya Koh Samui'den hızlı feribotla 1 saat gibi bir sürede ulaşılabilir. 

Koh Tao Adası, www.kosamui.com


6. Koh Phangan Adası


Dolunay Partisi (Full Moon Party) ile ünlü olan bu ada, Koh Samui'ye 12 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Feribot ile 20 dakikada ulaşabilirsiniz. Ulaşım süresi, feribotların çeşidine ve gideceği rıhtıma göre 1,5 saate kadar çıkabiliyor. Eğer amacınız Dolunay Partisi ise, o gece Koh Phangan adasında konaklamanız daha akıllıca olabilir.

Koh Phangan, Adası, www.kosamui.com

Gezip görülebilecek yerleri sıraladıktan sonra gelelim nerede ne yiyebileceğimize. Chaweng bölgesinde yer alan Brezilya Restoranı Zico'da bir akşam yemeyi yiyebiliriz. Başka bir akşam da Zazen Restoranda sahil kenarında romantik bir yemek yiyebiliriz. İtalyan mutfağını isterim diyenler için ise Duomo Restoranını bir seçenek olarak sunulabilir. 

Tayland'a kadar gitmişken masaj yaptırmadan olmaz diye düşünüyorum. Six Senses Hotelinin,  Six Senses Samui Spa'da kendinizi şımartabilir ve yolculuk yorgunluğunu üstümüzden atabiliriz.
   

You Might Also Like

0 yorum: