Güzeller Güzeli Sintra

4/01/2014 gezihayallerim 0 Comments

Lizbon’a kadar gidip de Sintra’yı görmeden dönmeyin. Saraylarıyla ünlü Sintra’ya ulaşmak çok kolay. Rossio tren istasyonundan direkt trenler ile Sintra’ya ulaşabilirsiniz. Hafta içi 15 dakikada bir, hafta sonları 30 dakikada bir tren seferleri var ve yolculuk 40 dakika sürüyor. Gidiş-dönüş fiyatları 4,5 €.


www.parquesdesintra.pt

Sintra’nın en ünlü sarayı Pena Sarayıdır. Bizim de gitme amacımız bu sarayı görmekti. Biz tren istasyonundan kalkan otobüsü kaçırdığımız için ve bebekli olunca fazla zaman kaybetmemek için o anda geçen otobüsle Monserrate Sarayı ve Bahçelerine gittik.

Saray ve bahçelere ulaşmak için tren istasyonunun önünden otobüsler kalkmaktadır. 434 nolu otobüs Pena Sarayına giderken, Monserrate Sarayına 435 nolu otobüs ile ulaşabilirsiniz.

Monserrate Sarayı ve Bahçeleri

18. yüzyıla uzanan Monserrate Sarayı ve bahçeleri görülmeye değer. Bu sarayın bahçesinde dünyanın dört bir yanından bitki çeşitleri ekilmiştir. 1995 Monserrate UNESCO Dünya Mirasları listesine eklenmiştir. Saray ve bahçelerine giriş 9,5 €. Birden fazla saraya giriş yapmak isterseniz fiyatlar biraz daha uygun oluyor. LisboaCard sahiplerine de indirim sağlanmaktadır.

Uyuyan Güzel Babasının Kucağında Monserrate Sarayında

Monserrate Sarayı

Monserrate Sarayı

Pena Sarayı

Pena Sarayının fotoğraflarına bayılmıştım. Normal zamanda kesinlikle kaçırmayacağım bu sarayı maalesef göremedim. Portekiz'e bir daha gider miyim? Tabii ki giderim. Kızlar büyüsün, onlarla daha kapsamlı bir gezi düzenlerim artık. Gezemediğimiz yerleri onlarla beraber gezeriz. Pena sarayı ve bahçelerine giriş 14 €. 


www.parquesdesintra.pt

www.parquesdesintra.pt
flickr.com

Gezip Görülecek Diğer Yerler

Queluz Sarayı ve Bahçeleri, www.parquesdesintra.pt
Moorish Kalesi, www.parquesdesintra.pt
Sintra Ulusal Sarayı, www.parquesdesintra.pt

Cabo de Roca (Roca Burnu)

Avrupa Kıtasının en batı ucundan Atlas Okyanusuna bakmak isterseniz sizi Cabo De Roca'ya davet ediyorum. Sintra'dan 403 nolu otobüs ile Cabo de Roca'ya ulaşabilirsiniz. Burada 10 € karşılığında Cabo de Roca'ya ayak bastığınıza dair kendi adınıza hazırlamış bir sertifika alabilirsiniz. 

Cabo de Roca, en.wikipedia.com


Cascais

Cabo de Roca dönüşü, isterseniz 403 nolu otobüs ile Cascais'e devam edebilirsiniz. Burası sahil kenarında güzel bir kasaba. Lizbon'a dönmek için Cascais'ten trene biniyorsunuz. Lizbon'daki son durak Cais do Sodre istasyonudur. 


Cascais, en.wikipedia.com

Cascais, en.wikipedia.com

Son Sözler

Sintra’da konaklamaya gerek yok fakat bu güzel şehrin tadına varmak için benim sizlere önerim Sintra’da bir gece konaklamanızdır. Konaklama için tercih edebileceğiniz otellerden biri Chalet Saudade, iki kişi kahvaltı dahil konaklama fiyatı 45 €. Tren istasyonu ve otobüs durağı yakınında bulunan otel sayesinde, Sintra’yı çok kolay bir şekilde keşfedebilirsiniz. Otel, booking.com’da 9,6 puana sahip.


saudade.pt

saudade.pt

You Might Also Like

0 yorum: