Afrika Kıtasının en Güneybatı Ucu: Cape Town

1/29/2017 gezihayallerim 0 Comments


Eşimle evlilik hazırlıkları yaparken, balayı için nereye gitsek diye hayal kurarken, aklımdan Güney Afrika geçiyordu. Neden diye sormayın, şimdi tam olarak hatırlamıyorum nedenini. Bir seyahat acentesine girip, fikir sahibi olalım dedik. Balayı için nereleri önerirsiniz, bizim aklımızdan Güney Afrika geçiyor, ne dersiniz diye acente sahibinin fikrini alalım dedik. Adamın tepkisini çok iyi hatırlıyorum. Dünyanın % 90'nın gezdiniz mi de balayı için oraya gideceksiniz diye sordu, sanki biraz azarlarcasına. Evet doğru söylüyordu, o zamanlar belki dünyanın çok azını görmüştük ama neden Güney Afrika bir balayı rotası olmasın diye düşünmeden edememiştim. Sonuç olarak balayı için Güney Afrika'ya değil de Çin'e gitmiş olsak da, artık bu eski hayali gerçekleştirmenin vakti gelmiştir diye düşünüyorum.


Cape Town, http://www.travelstart.co.za/


Cape Town, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg'tan sonraki en kalabalık ikinci şehri ve Afrika Kıtasının en güneybatı ucunda olan şehir olma özelliğine sahip. Güney Afrika çok güvenilir olmamasıyla ünlü. Bu beni biraz düşündürse de, gezi planı yapmaktan da alıkoymuyor. Okuduğum kadarı ile de Cape Town şehri için endişe etmeyin diyorlar.  

Cape Town'a İstanbul'dan THY'nin her gün mevcut olan direkt uçuşları ile ulaşabilirsiniz. Ankara'dan Doha'da aktarma yaparak Qatar havayolları ile de uçabilirsiniz. Fiyat farkı çok değilse, THY'yi tercih ederim ben tabi ki. 


Konaklama


Konaklama için gözüme kestirdiğim üç yer önerebilirim. Birincisi biraz pahalı bir seçenek olan Victoria &Alfred Hotel. Deniz kenarında bulunan bu otel gayet güzel ve şık gözüküyor. İkinci seçenek Holiday Inn Express Cape Town City Centre, şehir merkezinde bulunuyor ve fiyat olarak da normal sınırlarda. Bir diğer seçenek ise Cape Heritage Hotel. Bu butik otelin yorumları çok güzel ve yine merkezde bulunuyor. Eğer bütçeniz kısıtlı ise ya da otele fazla para vermek istemiyorsanız, 91 Look Hosteli de gayet güzel gözüküyor. Hem yorumları çok iyi hem de banyolu iki kişilik odaları da mevcut.  


Ulaşım


Havaalanından şehre ulaşım için otellerin shuttle servisleri öneriliyor genel olarak. Bir diğer seçenek ise My City Bus. Oteliniz otobüsün durağına yakın ise kullanılabilir bir seçenek. Ücreti ise kişi başı R 88. Uygun fiyatlı bir shuttle servisi daha iyi bir seçenek olabilir. Şehir içi ulaşım için araba kiralama öneriliyor, ama trafiğin sol taraftan aktığını göz önünde bulundurmakta fayda var. Bu yüzden benim şahsi görüşüm merkezde yürümek ve otobüs kullanmak, çevreyi gezmek için ise bir tura katılmak.


Görülecek Yerler


Cape Town'da görülecek birçok yer ve yapılacak birçok aktivite mevcut. Masa Dağı, Ümit Burnu, Penguenlerin sahili Boulders Sahili, Nelson Mandela'nın 18 yıl hapis yattığı Robben Adası, Kirstenbosch Botanik Bahçesi, Bo-kaap, şarap tadım turları, köpekbalıkları ile yüzme ve daha niceleri. 


1. Masa Dağı


Masa Dağı (Table Mountain), Cape Town'un olmazsa olmazlarında biri. Masa Dağı'na çıkıp Cape Town'u izlemek benim önceliklerimden biri. Masa Dağı'na çıkmak isterseniz, Teleferik kullanabilir ya da yürüyerek çıkabilirsiniz. Zamanınız bolsa ve yürümeyi seviyorsanız, yürümek iyi bir seçenek olabilir. Yaklaşık 2,5 saatinizi alacak bir aktivite. Teleferik ile çıkmak, zamanı kısıtlı olanlar için en uygun seçenek ama hava koşullarına bağlı olarak bazen çalışmayabiliyormuş. Teleferik ücreti tek yön R 135, çift yön R 155. 4 - 17 yaş arası için ücretler yarı yarıya oluyor. Yaz aylarında teleferik çalışma saatleri 8:00 ile 21:30 arasında iken kış aylarında 8:30 ile 17:30 arasındadır. Detaylı çalışma saatleri ve ücretler için buraya bakabilirsiniz. 


Masa Dağı Teleferiği, http://www.capetown.travel/


2. Ümit Burnu


Cape Town'da mutlaka görülmesi gereken yerlerden bir diğeri tabi ki Ümit Burnu. Ümit Burnu (Cape of Good Hope), Cape Yarımadasında bulunuyor ve tam günlük bir tura katılıp hem yarımadayı hem de Ümit Burnu'nu ziyaret edebilirsiniz. Ümit Burnu ziyaret saatleri yaz aylarında 06:00-18:00, kış aylarında 07:00-17:00 saatleri arasında. Ücreti kişi başı R 135. Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz. Yarımada turu için çeşitli seçenekler mevcut. Tur şirketleri için tripadvisor'daki yorumlara bakabilirsiniz. Cape Convoy tur şirketinin günlük turu benim hoşuma gitti. Sadece Ümit Burnu değil, yarımadadaki farklı yerleri de kapsayan bir tur olduğu için bir günde birçok yeri görme fırsatı elde ediyorsunuz. 


Ümit Burnu, commons.wikimedia.org


3. Boulders Sahili ve Penguenler


Yarımada turunda penguenlerin bulunduğu Boulders sahili de ziyaret listesinde bulunuyor. Bu günlük turda aynı zamanda Hout Koyu, Simon's Town gibi yerleri de görme fırsatı elde ediyorsunuz.


Boulders Sahili, http://www.travelstart.co.za/


4. Şarap Turu


Güney Afrika, şarapları ile de ünlü olduğu için Cape Town'da günübirlik şarap tadım turları da çok popüler. Bunun için Wine Flies tur şirketi denenebilir. Günübirlik turda Stellenbosch bölgesinde farklı şarap bağlarında şarap tadımı yapılıyor. İlginizi çekiyorsa, Güney Afrika şaraplarının tadına bakmayı da listenize eklemeyi unutmayın.


Stellenbosch, http://www.winelands.co.za/stellenbosch/


5. Şehir Merkezi


Şehir merkezinde, Waterfront bölgesi, renkli evleri ile Bo-kaap mahallesi, Greenmarket Meydanı, Adderley Caddesi Çiçek Marketi, Long caddesi ve Bree Caddesi benim listemde görülmesi gereken yerler olarak işaretlendi.

V&A Waterfront, http://www.travelstart.co.za/


Bo-kaap,  commons.wikimedia.org


6. Kirstenbosch Botanik Bahçesi


Botanik bahçelerini seviyorsanız, Kirstenbosch Botanik Bahçesi ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri. Yaz aylarında 08:00-19:00, kış aylarında 08:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz botanik bahçesinin giriş ücreti kişi başı R 60. Botanik bahçesinde çeşitli etkinlikler düzenlenmekte. Konserler, tasarım pazarları gibi etkinliklerin tarihleri için buraya bakabilirsiniz. 


Kirstenbosch Botanik Bahçesi, en.wikipedia.org

7. Robben Adası


Nelson MAndela'nın uzun yıllar hapis yattığı Robben Adasını ziyaret etmek isterseniz, bir tura katılmak zorundasınız. Günde 3 tur düzenlenmekte. Tur fiyatları kişi başı R 320. Tur fiyatında feribot ücretleri de dahil. Tur sğresi, feribot yolculuğu dahil, yaklaşık 4 saat sürüyor. Feribotlar V&A Waterfront'taki Nelson Mandela kapısından kalkıyor. Feribot saatleri 9:00, 11:00 ve 13:00 saatlerinde, yaz aylarında 15:00'da seferler mevcut olabiliyor. Internet sitesinden biletlerinizi alabilirsiniz. 

Robben Adası, http://www.go2africa.com/

Yeme - İçme


Ben kendi listeme bir iki yer ekledim. Bunlardan biri Harbour House, bir diğeri de kahvesi için Truth Coffe. Bakalım kendileri hakkında yapılam güzel yorumları haklı çıkaracaklar mı?

You Might Also Like

0 yorum: