Kuala Lumpur - Langkawi - Singapur Seyahat Önerisi

3/20/2014 gezihayallerim 7 Comments

Evlilik yıldönümünüz için Uzakdoğu rotasına ne dersiniz? Sizi bir haftalık Kuala Lumpur - Langkawi Adası - Singapur gezi önerisi ile baş başa bırakıyorum. 


http://www.langkawi-info.com/


Cuma-Cumartesi

THY’nin İstanbul’dan Kuala Lumpur ve Singapur’a direk seferleri var. Ankara’dan yolculuk yapmak isteyenler için Ankara – İstanbul aktarması da gereklidir.

İstanbul’dan Kuala Lumpur uçağı Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece saat 00:55’te. Yaklaşık 10 saatlik bir yolculuktan sonra Kuala Lumpur’a yerel saat ile 17:55’te varıyoruz.  Havaalanından şehir merkezine ulaşmak için KLIA expresi kullanıyoruz. 15 dakikada bir seferi olan tren, 28 dakikada sizi şehir merkezine ulaştırır. Fiyatı MYR35. KL Central’den otele ulaşmak için metro ile KLCC’ye gidilebilir. Ya da tren istasyonundan taksi ile otele ulaşabilirsiniz. Havaalanından otele ulaşım için taksi de kullanılabilir. Hızlı tren için ödeyeceğiniz tutar ile otelinize ulaşabilirsiniz.

Konaklamayı booking.com’dan 9.1 puan alan Traders Hotel Kuala Lumpur’da yapıyoruz. Petronas İkiz Kuleleri manzaralı odalar sunan otel, ayrıca Petronas İkiz Kuleleri'ne doğrudan erişim imkanı da sunmaktadır. Biraz daha hesaplı bir otel için Novotel Kuala Lumpur City Centre da tercih edilebilir.

Otele yerleştikten sonra akşam yemeği için otelin sağladığı bedava servisler ile Petronas Kulelerinde bulunan Suria KLCC Alışveriş Merkezi'ne gidebilirsiniz.

Akşam yemeğinden sonra Traders Hotel Kuala Lumpur otelinin SkyBar’ında vakit geçirebilirsiniz.

www.shangri-la.com/kualalumpur/traders/photos-videos

Pazar

Pazar günü bizi yoğun bir program beklemekte. Petronas İkiz Kulelerine çıkış, China Town ve Little India bölgesine ziyaret ve Batu Mağaraları’na gidiş.

Petronas Kuleleri, Pazartesi günleri hariç 09:00 – 21:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Kulelere çıkış RM80’dir. Bilet sırasında zaman kaybetmemek ve istediğiniz saatte ziyareti gerçekleştirebilmek için size önerim biletlerinizi daha önceden Internet adresinden edinmeniz. Biletler ziyaret saatine göre satılmaktadır. Petronas İkiz Kuleleri turu yaklaşık 45 dakika sürmektedir.

Petronas kulelerinden sonra şehri keşfetmeye devam ediyoruz. Sonraki durağımız China Town ve Little India. Bu bölgede Masjid Jamek Camisi, Sultan Abdul Samad binası gibi binaları görebilirsiniz.

www.lakwatseradeprimera.com

Sultan Abdul Samad binası, http://www.panoramio.com/photo/2475272

http://www.tourism.gov.my

Öğleden sonra biraz Kuala Lumpur dışına uzanıyoruz. Batu Mağaralarına (Batu Caves) ulaşmak için KL Central’den KTM Komuter treni ile ulaşabiliriz. Tren seyahati yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Mağaralara ulaşmak için 272 merdiven çıkmanız gerekmektedir. 

www.visit-malaysia.com

www.travelhouseuk.co.uk

Batu Mağaralarından sonra şehir merkezinde zaman geçirebilir ya da otelimizde dinlenebiliriz.

Pazartesi:

Air Asia ile Kuala Lumpur’dan Langkawi adasına gidiyoruz. Tercihe göre 10:00 ya da 12:30 uçağı ile gidebiliriz. 1 saatlik uçuş sonrası adaya ulaşıyoruz. 3 gecelik konaklama için Casa del Mar otelini seçiyoruz. Casa Del Mar, tripadvisor.com’da Langkawi otelleri içerisinde 1. sırada bulunmaktadır.

www.casadelmar-langkawi.com

www.casadelmar-langkawi.com

www.casadelmar-langkawi.com

Langkawi’de deniz, sahil, güneş üçlemesinden sıkılanlar için birkaç öneri:

Langkawi SkyCab, genel olarak saat 10:00 ile 20:00 saatleri arasında açıktır. Bilet satışı 19:00’da sonlanmaktadır. Yetişkin ücreti RM30, 2-12 yaş arası çocuklar için ise RM20’dir. SkyCab’ın çalışma saatlerine ve gittiğiniz tarihlerde açık olup olmadığına Internet adresinden bakabilirsiniz.


www.panoramalangkawi.com/experience/skycab

http://www.panoramalangkawi.com/experience/skybridge

Perşembe:

Air Asia’nın 08:55 uçağı ile Singapur’a uçuyoruz. 1,5 saat sonra Singapur’dayız. 2 gece kalacağımız Singapur’da konaklama için seçeceğimiz otel bütçeye göre değişir. Kuala Lumpur’a göre Singapur daha pahalı, bu yüzden aşağıdaki seçeneklerden kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.

Ibis Singapore On Bencoolen Hotel, gecelik fiyatı 100 € civarı. Tripadvisor’da 288 Singapur otelleri içerisinde 46. sırada. Bence uygun bir konaklama olabilir. Genel olarak bir benim tercih ettiğim otel zinciridir. 

Bir diğer seçenek Pan Pacific Singapore olabilir. Tripadvisor’da 288 Singapur otelleri içerisinde 6. sırada. Gecelik kahvaltı dahil fiyatı 200 € civarı. 

www.panpacific.com
www.panpacific.com


Biraz daha pahalı bir otel olan Marina Bay Sands, ilginç mimarisiyle dikkat çekiyor. Otelin ilginç bir özelliği çatısında havuz bulunması. Gecelik ücreti iki kişi için yaklaşık 350 € civarı.


www.marinabaysands.com

www.marinabaysands.com
www.marinabaysands.com

Cuma, Cumartesi 2 gün boyunca Singapur’u keşfe çıkıyoruz. Singapur Botanik Bahçeleri, Çin Mahallesi, Singapur Flyer, Clarke Quay bölgesi, Sentosa Adası, Universal Studios keşfetmek için seçebileceğiniz yerler.

Clarke Quay bölgesi restoran ve barların olduğu bir yer. Cuma gecesi için burayı tercih edebilirsiniz. 

www.thebestsingapore.com

onemorebiteblog.blogspot.com

Sentosa Adası: Eğlence Adası. Burası en az bir gününüzü ayırabileceğiniz bir yer. O yüzden planlamanızı yaparken ona dikkat edin. Sentosa Adasına, isterseniz Cable Car, metro ya da Sentosa Express ile de ulaşabilirsiniz. Sentosa Adasındaki eğlenceler için çeşitli bilet paketleri mevcut. Size uygun olanını seçip, adada eğlencenin tadına varabilirsiniz. İsterseniz de sahilde dinlenebilirsiniz. 

lioncitysingapore.blogspot.com

www.sentosa.com.sg

www.pm-egroup.com/sentosa

Singapur Flyer, Singapur’u dönme dolap’tan izlemek isterseniz size yarım saatlik bir tur imkanı veriyor.

content.time.com
Cumartesi

Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece saat 00:30’da uçağımız kalkıyor. Yaklaşık 12 saatlik bir uçuş sonrası yerel saat ile Pazar sabahı 06:40’ta İstanbul’a varıyoruz. 

You Might Also Like

7 yorum:

  1. Merhaba

    Kuala lumpur central stationdan kl cc ye metro ile gittiginizi yazmissiniz. Ben arastirdim 5 durak gözüküyor ve seyehat süresi 1 saat gösteriyor doğru mudur acaba

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Dediğiniz gibi KL Sentral ile KLCC arasında 5 durak gözükmekte. Ama seyahat süresinin 1 saat değil, yaklaşık 15-20 dakika olması gerekiyor.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba

    Kuala Lumpur için çok az bir zaman ayırmışsınız sebebeni öğrenebilirmiyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      3 yeri içeren bir haftalık bir seyahat programı önerisi olduğu için bu şekilde. Tabii ki sadece Kuala Lumpur'u içeren bir seyahat programı da yapılabilir.

      Sil

  4. Yazınız çok açıklayıcı olmuş teşekkürler .

    Kuala lumpurdan langkawi ye airasia ile gidicem. Hangi havaalanından gidiyor bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim 😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Yorumunuz için teşekkürler. AirAsia'nın havaalanı bilgileri için https://www.airasia.com/mo/en/at-the-airport/airports-and-terminals.page linkine bakabilirsiniz.

      Sil
    2. Teşekkür ederim :)

      Sil